Tel.: (06 1) 252 1265
E-mail: budapestkopi-tech.hu

TARTSA BIZTONSÁGBAN BIZALMAS ADATAIT A JOGOSULATLAN HOZZÁFÉRÉSEKTŐL

2018-01-22 12:02

London, 2017. november 14. - A Sharp Electronics Europe ma jelentette be, hogy a Sharp beépített adatbiztonsági opcióval rendelkező digitális színes multifunkciós nyomtatói (MFP-i) az első olyan Common Criteria minősítésű készülékek, amelyek megfelelnek a Protection Profile for Hardcopy Devices v1.0 (HCD-PP v1.0) védelmi profilnak. Ez a minősítés a kormányzati és katonai hivatalok legújabb biztonsági szabványait tartalmazza.

A Common Criteria az informatikai berendezések értékelésére használt szabályok gyűjteménye. A specifikációkat független laboratóriumok állítják be és tesztelik. A Sharp minősítését a japán IT biztonsági értékelési és minősítési rendszer (JISEC) alapján végezték el.

A Hardcopy Device Protection Profile v1.0 (HCD-PP) a digitális MFP-k új követelményrendszere, amit az amerikai és japán kormány által meghatározott biztonsági követelmények alapján határoztak meg. A rendszert a National Information Assurance Partnership (NIAP) és az International-Technology Promotion Agency, Japan (IPA) közötti ipari együttműködés keretében fejlesztették ki. Célja, hogy megóvja a multifunkciós eszköz által feldolgozott információkat a biztonsági fenyegetésektől, valamint a titkosításra és a tűzfalakra vonatkozó specifikációt is tartalmaz.

Peter Plested, a Sharp Europe, Information Systems, Director (igazgatója) elmondta: "Ez egy jelentős előrelépés biztonsági portfóliónkban, ami azt jelenti, hogy mostantól a világ legérzékenyebb adatait kezelő ügyfeleket is támogatni tudjuk munkájukban. A japán-amerikai igény nyomán megszületett magasabb minősítésre várhatóan hamarosan Európában is szükség lesz. Az új Általános adatvédelmi rendelet májusi hatályba lépése miatt még soha nem volt ennyire kiemelt téma az adatbiztonság az európai szervezetek számára.

"„Nagyon komolyan vesszük ügyfeleink IT biztonságát! Az első MFP gyártó voltunk, aki Common Criteria minősítést kapott 2001-ben. Most megint mi vagyunk az elsők, akik megfelelnek ennek az új, magasabb szabványnak.”

A következő Sharp készülékek nyerték el a minősítést:MX-2630N, MX-3050N, MX-3550N, MX-4050N,MX-5050N, MX-6050N, MX-3060N, MX-3560, MX-4060N, MX-3070N, MX-3570N, MX-4070N,MX-5070N, MX-6070N. Meglévő és új ügyfeleink firmware frissítéssel adhatják ezt az opciót készülékükhöz.

A JISEC által minősített termékekért látogasson el az IPA honlapjára. 

Sharp – „Be Original.”
A Sharp Electronics CEE átalakítja a szervezetek információkezelési módszereit. Támogatja ügyfeleit dokumentum folyamataik kezelésében és informatikai folyamataik integrálásában, segíti az adatok és információk megjelenítését, kezelését és megosztását.A legújabb technológiákon alapuló szolgáltatások segítenek a vállalaton belül használt információk teljes körű ellenőrzésében, legyen szó akár digitális, akár papír alapú verziókról.
A Sharp csúcsminőségű MFP-ket és irodai környezetekbe szánt nyomdagép rendszereket és digitális nyomtatókat gyárt. A vállalat széles választékban kínál különböző rendeltetésű kijelzőket is - videófalakat, digital signage rendszereket és innovatív interaktív érintőképernyőket üzleti és oktatási célokra.
A „Be Original.” (Légy eredeti) mottót követve a Sharp olyan új megoldásokat fejleszt, amelyek támogatják a közép-kelet-európai régió ügyfeleinek egyéni kifejezés módját és egyedi igényeit.

Informacio_biztonsagi_tajekoztato_HU_SCREEN.pdf



« Vissza Hírarchívum »